Un român a furat o maşină Uber la Viena, în timp ce şoferul punea valiza clientei din portbagaj. Hoţul a apărut de nicăieri şi a profitat de faptul că şoferul lăsase cheia în contact.

Un român în vârstă de 50 de ani a plecat cu o maşină Uber din centrul Vienei, vineri seara, profitând de câteva momente de neatenţie ale şoferului. Acesta, un bărbat în vârstă de 31 de ani, a venit la comandă şi s-a dat jos de la volan să ajute o clientă, care a vrut să pună valiza în portbagaj.

Articolul continua dupa recomandari

Şoferul a lăsat portiera deschisă şi cheia în contact, cu motorul pornit, scrie kleinezeitung.at, iar în timp ce încerca să aşeze valiza în compartimentul de bagaje a văzut cum autoturismul începe să se mişte. Românul era deja la volan şi a demarat în trombă.

Omul nu a ajuns prea departe. Pentru că a mers pe contrasens şi cu viteză excesivă, a fost observat de un echipaj de poliţie care patrula în zonă. Agenţii l-au urmărit şi au reuşit să îl oprească la trei străzi distanţă de locul de unde furase maşina. 

Poliţiştii l-au arestat pe român, care e rezident în Germania şi şi-a recunoscut infracţiunea. A fost eliberat sâmbătă de dimineaţă din arest şi va fi judecat pentru furt.