Un român drogat la volan a rămas definitiv fără Mercedes-ul GLE 350 AMG de 66.000 €, în Germania. Românul, care călătorea alături de un conaţional, venea din Elveţia şi a fost oprit de un filtru vamal imediat după ce a trecut graniţa.

Poliţia germană a anunţat într-un comunicat faptul că marţi, 26 martie, a oprit la un control pe A96, în apropiere de Sigmarszell, un Mercedes GLE 350 AMG, înmatriculat în Elveţia şi în care călătoreau doi români. Valoarea maşinii, stabilită de ofiţerii vamali, este de 66.000 de euro.

Articolul continua dupa recomandari

Românii nu au putut prezenta documente vamale pentru bolidul sport în care se aflau şi al cărui proprietar era şoferul, fiind bănuiţi de evaziune fiscală.

Cum românul de la volan, 28 de ani, nu a putut plăti pe loc nici taxele vamale în valoare de 20.400 de euro, nici amenda de 13.400 de euro, Mercedes-ul de lux a fost confiscat şi probabil nu va mai fi restituit proprietarului.

Mai mult, şoferul a fost testat atât pentru alcool, cât şi pentru droguri, la ultimul test rezultatul fiind pozitiv. În acel moment vameşii l-au predat pe şofer poliţiei.