Un român din Verona, Giorgio Tovol, în vârstă de 49 de ani, este considerat eroul zilei, după ce a oprit un autobuz cu călători care scăpase de sub control, după ce şoferului i s-a făcut rău, pierzându-şi pentru moment conştienţa.

Românul, pasager şi el în autobuz, a observat ce se întâmplă cu şoferul şi a sărit imediat pentru a opri autobuzul prin orice mijloace. Românul era chiar coleg cu şoferul care se simţea rău.

Articolul continua dupa recomandari

Român erou în Italia după ce opreşte un autobuz scăpat de sub control

Şoferul unui autobuz de linie din Verona a suferit o pierdere de cunoştinţă la volan, în timp ce conducea, iar un român aflat şi el în autobuz a văzut totul.

Giorgio Tovol se află de mai mulţi ani în Italia şi este chiar şofer de autobuz şi el. Astfel, nu i-a fost greu să-şi dea seama ca ceva se întâmplă cu colegul lui, cei doi lucrând chiar şi la aceeaşi firmă de transport.

Vezi 2 imagini în Galerie

Astfel, văzând situaţia gravă, românul a sărit de pe scaun şi a preluat volanul autobuzului, trăgând puternic şi frâna de mână. Bărbatul care era la volan şi-a dat seama că ceva se întâmplă cu el şi a luat piciorul de pe acceleraţie, apoi s-a prăbuşit, precizează larena.it.

Autobuzul traversa în acel moment un pod rutier, deci se putea întâmpla orice dacă românul nu intervenea atunci când a făcut-o. Autorităţile şi-au exprimat recunoştinţa pentru fapta românului, felicitându-l călduros pentru curajul său.