Nicuşor, un român de 47 de ani, a fost condamnat la două luni de închisoare, în Marea Britanie, pentru că fusese interzis în Regat, dar tot a stat mai mult de un an la Belfast, susţinând că nu ştia că Irlanda de Nord face parte din Regatul Unit.

Nicuşor, cunoscut cu antecedente penale, respectiv cu o condamnare la activ, pentru viol, a ajuns prima dată în Marea Britanie, în 2017.

Articolul continua dupa recomandari

Conform Belfast Telgraph, britanicii au căutat să-l ţină în permanenţă sub atenţie astfel că l-au informat că are obligaţia să anunţe în maxim trei zile fiecare moment în care îşi schimbă domiciliul.

Nicuşor nu a respectat acest termen, astfel că autorităţile britanice l-au prins şi au decis să-l extrădeze, punându-i interdicţie de a mai intra în Marea Britanie.

Anul trecut, Nicuşor s-a stabilit la Belfast, în Irlanda de Nord. Şi a locuit acolo timp de mai mult de un an, până când autorităţile britanice să-l prindă din nou.

Acuzat că a încălcat interdicţia de pătrundere pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Nicuşor s-a apărat utilizând o scuză puerilă, respectiv că nu ştia că Irlanda de Nord face parte din Regatul Unit, ci credea că doar Irlanda este parte din Regatul Unit.

Magistraţii nu au acceptat scuza românului. L-au condamnat la două luni de închisoare urmând ca ulterior să fie din nou expulzat şi interzis.