Un român căutat pentru o crimă comisă în urmă cu 27 de ani în Germania a fost prins abia acum, în țara noastră. El e acuzat că, în 1992, a ucis un conațional, într-un azil. În tot acest timp, el a stat în libertate, însă polițiștii nemți nu au abandonat ancheta și au reușit să îl identifice.

Crima a fost comisă în noaptea de 27 noiembrie 1992, într-o încăpere a unui centru de imigranți din Weismain, în estul Germaniei.

Articolul continua dupa recomandari

Crimă comisă cu halba de bere

Potrivit Tag24, românul și-a ucis atunci colegul de cameră cu o halbă de bere. Victima era, de asemenea, cetățean român, în vârstă de 32 de ani.

Criminalul, care atunci avea 35 de ani, a fugit imediat după fapta teribilă. Pe numele său a fost emis inclusiv un mandat internațional de arestare, dar orice tentativă a polițiștilor germani de a-i da de urmă n-a avut succes.

27 de ani de anchetă

În 1997, la 5 ani după crimă, anchetatorii nemți au descoperit în baza de date a poliției o persoană care avea aceleași amprente cu ale criminalului, dar un alt nume, spune infranken.de.

Echipa de investigație și-a dat astfel seama că individul a călătorit de mai multe ori în Germania cu mai multe identități false. Au descoperit tot atunci că a fost deportat în România, la mijlocul lui decembrie 1992, cam la 2 săptămâni după crimă.

Identificat abia în septembrie 2019

În ciuda eșecurilor, germanii nu au abandonat cazul. În acest an, în septembrie, polițiștii din Coburg au reușit să-i dea de urmă în România. I-au anunțat pe colegii lor români, care au intervenit și l-au arestat. Timp de 27 de ani, bărbatul a stat în libertate în România, nestingherit.

Potrivit Neue Presse, pe 9 octombrie, o echipă de anchetatori nemți a venit la București ca să-l preia pe criminal și l-a dus în Germania. Individul, acum în vârstă de 62 de ani, urmează să fie adus în fața justiției pentru a da socoteală pentru crima din 1992.