Românul care vrea să traverseze Americile pe bicicletă a ajuns, în sfârşit, într-o zonă cu vreme prietenoasă. După cinci luni petrecute pe teritoriul nord-american, Radu Păltineanu a ajuns în Mexic

Articolul continua dupa recomandari

După 7.000 de kilometri parcurşi pe continentul nord-american şi două luni de luptă cu zăpada şi frigul, Radu a ajuns în Mexic.

Radu Păltineanu n-a ales orice oraş ca punct de trecere a frontierei. A ajuns într-una dintre zonele cu cea mai terifiantă reputaţie din lume. Ciudad de Juarez. În 2009, au fost comise aici 2.660 de crime. Însă, Ciudad de Juarez din statistici nu seamănă cu cel pe care îl descoperă Radu.

Nu doar vremea prietenoasă îl face acum fericit pe Radu, ci şi spiritul cu totul aparte al locului. Îi aminteşte de România.

Radu se află acum în deşertul Chihuahua, una din cele mai uscate zone ale Mexicului. Pedalează la peste 20 de grade Celsius şi simte că a prins aripi. Şi-a început incredibila aventură în Alaska şi urmează să străbată un traseu de 24.000 de kilometri până la punctul terminus - Ushuaia, Argentina.