De mai bine de o lună, psihoza aşa zisei ambulanţe care fură copii i-a băgat în sperieţi pe locuitorii din Aversa, o comună din provincia Caserta, Italia. Oamenii nu fac altceva decât să vorbească despre o dubă în care se află români care ar fura copii de pe străzi. 

Nebunia dubei albe care se plimbă de colo-colo în căutarea de noi victime a luat cu asalt reţelele de socializare.

Articolul continua dupa recomandari

Italienii postează fotografii, filmuleţe şi chiar povestesc despre aşa-zisele tentative de răpire.

Sunt mame care le mărturisesc prietenilor şi rudelor despre copii care ar fi fost victime ale agresiunii din partea românilor din dubele albe.

Realitatea, însă, este alta. 

Nicio autoritate italiană nu a confirmat existenţa vreunei agresiuni sau tentative de răpire. Din nefericire, frica este contagioasă şi devine rapid virală în mediul online. 

La fel ca în România, povestea ambulanţei care fură copii se repetă şi în Italia an de an. 

Acelaşi mit al ambulanţei negre a făcut ca în iulie, anul acesta, o scriitoare din România să fie la un pas de a fi ucisă în bătaie de o mulţime de oameni. 

Vezi 2 imagini în Galerie

Doina Popescu - Brăila a fost aproape linşată de oameni, în zona Gării de Nord. Femeia se afla într-o ambulanţă cu care obişnuieşte să cutreiere ţara, în cadrul unui proiect profesional.

Zeci de bărbaţi şi femei care credeau că au de-a face cu celebra ambulanţă fantomă care fură copii au înconjurat vehiculul şi au atacat-o pe scriitoare.