Un cartier cu populaţie majoritară de culoare din oraşul Milwaukee a fost teatrul unei a doua nopţi - cea de duminică spre luni - de violenţe, în cursul cărora o persoană a fost atinsă de tiruri, iar un ofiţer de poliţie a fost rănit, după ce un suspect a fost ucis sâmbătă de poliţie.

Poliţia a anunţat duminică faptul că a salvat şi internat la spital o persoană atinsă de un glonţ. Forţele de ordine nu au precizat identitatea victimei.

Articolul continua dupa recomandari

Manifestaţii au avut loc duminică, organizate de mici grupuri paşnice, însă autorităţile au încercat să disperseze ulterior mulţimea, după ce s-au tras mai multe focuri de armă şi s-a aruncat cu proiectile.

Ciocniri au vut loc între aproximativ 20 de poliţişti şi aproximativ 100 de manifestanţi.

Tulburările de la Milwaukee au început sâmbătă după-amiaza, după ce un bărbat înarmat a fost împuşcat de către un poliţist în timpul unei urmăriri, în urma unui control rutier. După acest incident, mulţimea s-a adunat în stradă. Violenţe au avut loc în noaptea de sâmbără spre duminică.

Garda Naţională a fost activată duminică de către guvernatorul statului Wisconsin, Scott Walker, pentru a face faţă manifestaţiilor violente din cartierul defavorizat Sherman Park, unde au fost incendiate magazine, maşini şi s-au tras focuri de armă.

Candidatul republican în alegerile prezidenţiale de la 8 noiembrie Donald Trump urmează să participe marţi la un miting la Milwaukee.

Sursa: news.ro