Procesul celor patru italieni acuzați că i-au ucis într-un mod barbar pe Costel Cornel Calinciuc și Doru Olaru Costantin, doi ciobani români plecați la muncă în Italia, a continuat, marți, la Ivrea.

Procurorul Giuseppe Drammis a cerut, în fața judecătorilor, închisoare pe viață pentru Piero Bergero (31 de ani), 20 de ani de închisoare pentru frații acestuia, Romano (33 de ani) și Daniele Bergero (25 de ani), și 17 ani și 8 luni pentru Alex Bianciotto (29 de ani).

Articolul continua dupa recomandari

Cei patru sunt acuzați de asasinarea celor doi pastori români Costel Cornel Calinciuc și Doru Olaru Costantin, în noaptea de 24 spre 25 octombrie 2017, pe un câmp din apropierea localităţii italiene Chivasso.

Doru şi Costel, doi ciobani care lucrau la o fermă din regiunea Chivasso, au avut parte de un sfârșit cumplit, fiind ucişi cu bestialitate de cei patru italieni, ciobani și ei.

Doi ciobani romani au fost ucisi în Italia în 2017Vezi 3 imagini în Galerie

Potrivit mărturiilor făcute în fața anchetatorilor, cei patru au vrut să le dea românilor o lecție, după ce un alt frate al lor, Attilio Bergero, 22 de ani, fusese bătut de aceștia.

Cei trei frați Bergero și Alex Bianciotto s-au dus în câmp, la rulota unde locuiau cei doi români și i-au dat foc, în jurul orei 2:00 noaptea.

Doi ciobani romani au fost ucisi în Italia în 2017Vezi 3 imagini în Galerie

Doru Olaru şi Costel Calinciuc au reuşit să fugă, însă nu foarte departe. Mai întât l-au prins pe Doru, pe care l-au omorât cu bestialitate în mijlocul turmei de oi. Pe Costel l-au ucis pe câmp, la circa 500 de metri distanță de Doru.

Ambii bărbați români și-au găsit sfâșitul sub lovituri violente aplicate la nivelul capului, lovituri care le-au zdrobit craniile. Doru (28 de ani) şi Costel (38 de ani) n-au avut nicio șansă, fiind loviţi în cap cu o bară de oțel, de cel puțin 15 ori.