Articolul continua dupa recomandari

Anina Ciuciu are 23 de ani, vorbeste cinci limbi straine si vrea sa devina judecator. “E un vis de cand eram mica: sa port roba de judecator. De asemenea, pentru ca vreau sa lupt impotriva injustitiei cu care si eu m-am confruntat toata viata mea”, spune tanara.

Si pentru ca toata lumea sa ii stie povestea, romanca a scris de curand o carte autobiografica. In care explica cu lux de amanunte cat de greu i-a fost sa razbata in viata. Titlul volumului: "Sunt si voi ramane tiganca!". “Campania impotriva rromilor m-a facut sa vreau sa reactionez si sa scriu aceasta carte”, a marturisit Anina.

A ajutat-o un jurnalist francez sa puna totul pe hartie. Iar acum, face turul televiziunilor franceze care vor sa-i afle povestea impresionanta. A emigrat cu familia in Franta in 1999. Si a reusit sa ajunga dintr-o tabara de rromi la prestigioasa Universitate Sorbona din Paris, invatand. Acum are un sfat pentru toti cei ca si ea. “Le spun sa faca tot posibilul ca sa mearga la scoala, sa nu ramana la nivelul la care sunt fortati sa stea, sa lupte ca sa reuseasca pentru ca fiecare dintre noi poate reusi”, este de parere scriitoarea.

Cartea ei a aparut in librariile din Franta acum patru zile si costa 14 euro. Romanca spera ca povestea ei va oferi si o alta imagine a rromilor.