Poliţistul german care a vorbit în română şi a ajutat românii să voteze, la Munchen, a plâns de emoţie, după ce a fost aplaudat de sute de oameni care i-au mulţumit şi l-au îmbrăţişat.

Românii care au stat la coadă la consulatul din Munchen pentru a vota, duminică, i-au aplaudat pe poliţiştii care au lărgit cu garduri mobile perimetrul, astfel încât să poată vota cât mai mulţi oameni.

Articolul continua dupa recomandari

Într-o filmare realizată de unul dintre cei care au aşteptat la coadă ca să voteze, Marius Şortan, se aude cum românii scandează "Polizei! Danke polizei!" şi îi aplaudă pe poliţiştii germani care i-au ajutat să voteze cât mai mulţi.

Unuia dintre poliţişti i-au dat lacrimile de emoţie. Este poliţistul care atunci când s-a luat decizia de a se mări perimetrul Consulatului le-a vorbit oamenilor la portavoce în română. Tânărul agent e npscut la Braşov şi când a văzut reacţia românilor pe care ia ajutat a început să plângă.

Înregistrarea a fost preluată pe pagina de Facebook a Poliţiei din Munchen.

"Aceasta este reacţia unui poliţist german, care trebuie să trimită toţi oamenii acasă, deşi politia a stabilit sa lase oamenii sa voteze cei care au stat toata ziua in soare , făcând un ţarc. Ulterior cei de la consulat au închis uşile. RUŞINE lor, RESPECT poliţiei germane care au încercat, cât au putut să ne ajute.", a scris Marius Şortan pe Facebook.