Poliţia croată a tras în plin într-o camionetă plină cu migranţi, la graniţa cu Bosnia. O fetiţă şi un băiat de 12 ani au fost grav răniţi, împuşcaţi în cap. Alte şapte persoane au fost rănite. Şoferul camionetei a sărit din maşin în mers şi a dispărut într-o pădure.

Incidentul a avut loc miercuri seara, după ora 22:00, la graniţa dintre Croaţia şi Bosnia din apropiere de Zadar. Camioneta nu a oprit la somaţiile poliţiştilor şi aceştia au deschis focul în plin, în momentul în care au crezut că vor pierde maşina, pe o şosea din apropierea graniţei.

Articolul continua dupa recomandari

În camionetă erau 29 de migranţi, între care 15 copii, de naţionalităţi diferite, majoritatea din Afganistan şi Irak. Un băiat de 12 ani a fost rănit la cap şi la gât, necesitând o intervenţie chirurgicală de urgenţă la spitalul din Zadar. O fetiţă de aceeaşi vârstă a fost şi ea rănită la cap de un glonţ. Ceilalţi răniţi au primit îngrijiri medicale la locul incidentului.

În camionetă erau patru familii şi copii lor, cel mai mic dintre ei având şapte ani. Într-o conferinţă de presă, şeful poliţiei croate a susţinut că ofiţerii au deschis focul deoarece au crezut că viaţa le e pusă în pericol, neştiind cine se află în maşină: "Nu e un act îndreptat împotriva migranţilor, ci unul împotriva traficanţilor."