La primele ore ale dimineții, Carabinierii din Rieti, în colaborare cu Comandamentul Provincial din Latina, au arestat patru cetățeni români, toți rezidenți în Latina, responsabili pentru numeroase furturi de cupru.

Dispoziția a fost emisă în urma unei anchete coordonate de procurorul public din Rieti. Într-unul din cazuri, cei patru au demontat complet întreaga instalaţie electrică a unei fabrici.

Articolul continua dupa recomandari

Patru români arestaţi în Italia, pentru furtul a 5 tone de cupru

Patru români au fost arestaţi de carabinieri, pentru furtul a cinci tone de cupru. După o fază inițială de analiză, activitățile de investigare s-au îndreptat imediat către unii subiecți de naționalitate română, cu antecedente, potrivit lamiacittanews.it.

Monitorizarea subiecților a făcut posibilă identificarea altor membri ai grupului și verificarea mișcărilor acestora, care corespundeau altor episoade de furt, nu numai în provincia Rieti, ci și în Terni și Arezzo.

De la începutul activităților de anchetă, anchetatorii informează că este vorba despre un număr de 12 furturi, dintre care unul a fost zădărnicit de poliție, care a pus membrii trupei pe fugă.

Țintele grupului infracțional au fost fabricile și clădirile industriale. Paguba s-ar ridica la peste 500.000 de euro.