Papa Francisc se află în Panama, pentru a sărbători Ziua Mondială a Tineretului. În primele sale discursuri, Suveranul Pontif s-a referit la teme grave: corupţia liderilor politici, imigraţia şi violenţa faţă de femei. Iar într-o predică ascultată de sute de mii de tineri, Papa s-a abătut de la discursul scris şi a făcut aluzie la zidul pe care doreşte să-l construiască preşedintele Trump. 

Cei ce construiesc ziduri, care răspândesc teama, urmăresc să dezbine oamenii şi să-i întemniţeze. Voi, însă, doriţi să fiţi constructori de punţi. Ce doriţi să fiţi? - Papa Francisc

Articolul continua dupa recomandari

Aluzia la zidul pe care Trump vrea să-l ridice la graniţa cu Mexicul, nu foarte departe de Panama, nu le-a scăpat celor aproximativ 250.000 de participanţi la adunare. Înainte, Papa le-a vorbit preşedintelui şi demnitarilor ţării gazdă şi episcopilor catolici din America Centrală. El a condamnat violenţa împotriva femeilor şi traficul de droguri şi de persoane. Nu a uitat nici un alt flagel care afectează ţările din regiune: corupţia.

În următoarele zile, Suveranul Pontif va vizita şi un centru dedicat tinerilor bolnavi de SIDA, dar şi o închisoare pentru minori. Iar duminică va celebra o slujbă în aer liber, la care sunt aşteptaţi 700.000 de oameni. Papa Francisc va ajunge, peste patru luni, şi în România.