Panică, evacuări şi întârzieri importante au fost declanşate pe principalul aeroport din New York, în urma unor informaţii "nefondate" despre focuri de armă. Poliţia Autorităţii Aeroportuare a evacuat, ca măsură de precauţie, cel puţin două terminale pe Aeroportul Internaţional John F. Kennedy.

Un purtător de cuvânt, Joe Pentangelo, a declarat că Autoritatea a primit informaţii "nefondate" despre focuri de armă.

Articolul continua dupa recomandari

O oprire la sol a fost în vigoare până la ora locală 12.30 (7.30, ora României) din motive de "securitate", a anunţat Administraţia Aviaţiei Civile (FAA).

La momentul respectiv, şeful Diviziei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Departamentului Poliţiei din New York Harry Wedin a anunţat că toate terminalele au fost "verificate şi declarate sigure".

"Toate terminalele afectate îşi vor relua operaţiunile în scurt timp. Nu s-au tras focuri de armă", a adăugat el într-un mesaj postat pe Twitter.

Autoritatea aeroportuară a anunţat că o anchetă preliminară a stabilit că nu s-au tras focuri de armă pe Aeroportul JFK şi că nu a fost rănită vreo persoană.

"Terminalul a fost evacuat ca o măsură suplimentară de prudenţă. Există o prezenţă substanţială a PAPD, NYPD şi LGA la JFK. Ancheta continuă", se arată în comunicat.

După ce au fost debarcate, sute de persoane au stat la coadă pentru a trece prin punctele de control ale serviciilor de Imigraţie din zonă, timp de peste două ore. Poliţia era prezentă masiv.

Panica s-a răspândit repede în mulţime. Poliţia le-a ordonat călătorilor să se întindă pe jos, după care i-a evacuat în afara pistei, printr-un culoar.

"Jos, la pământ!", strigau poliţiştii. "Mişcă, mişcă, mişcă!".

Poliţiştii le-au interzis călătorilor să sune sau să pozeze. Un bărbat a fost arestat pentru că a încercat pozeze aceste scene haotice.

După ce călătorii au ajuns în zona controalelor serviciilor de Imigraţie, panica a reizbucnit. Poliţişti înarmaţi fugeau de colo până colo. Unor pasageri li s-a ordonat să se ascundă în cabinele serviciilor de Imigraţie.

Poliţia nu le-a oferit călătorilor explicaţii despre acest incident în domeniul securităţii.

O femeie plângea zgomotos pentru că şi-a pierdut fiul în vârstă de nouă ani în această agitaţie.

Sursa: News.ro