Operaţiunea de salvare a celor 12 copii şi a antrenorului lor blocaţi de două săptămâni într-o peşteră din Thailanda este în curs de desfăşurare, au anunţat autorităţile, citate de presa internaţională.

Actualizare ora 17:20 Narongsak Osottanakorn, guvernatorul provinciei Chiang Rai a declarat că cei patru copii eliberaţi din peşteră sunt perfect sănătoşi. O nouă operaţiune de salvare va începe în 10-12 ore.

Articolul continua dupa recomandari

Actualizare ora 17:10 Doar patru copii au fost salvaţi din peștera thailandeză până în acest moment, transmit oficialii. Toți cei patru băieți au fost duși la spital.

Actualizare ora 16:30 Şase copii dintre cei 12 captivi în peşteră din Thailandei ar fi fost deja aduşi la suprafaţă, conform Reuters.

Actualizare ora 15:00 Primii copii au fost salvaţi, conform unui oficial local.

„Doi copii au ieşit. Ei se află momentan la spitalul situat în apropierea peşterii”, a declarat Tossathep Boonthong, şeful Departamentului de Sănătate din provincia Chiang Rai.

Echipele de salvatori au intrat în peşteră la ora 5 dimineaţa, conform coordonatorului operaţiunii.

Tot personalul neesenţial pentru operaţiune a fost îndepărtat de la intrarea în peşteră, rămânând doar echipele de scafandri, medicii şi forţele de securitate.

Cel mai devreme, primul copil ar putea fi scos la suprafaţă după ora 18:00, ora României, a anunţat un oficial, care a adăugat că atât grupul de copii, cât şi familiile lor au fost informaţi în legătură cu acest plan.

În misiunea de salvare sunt implicaţi 13 scafandri străini şi alţi cinci din cadrul Marinei Thailandeze.

Cei 12 băieţi şi antrenorul lor sunt blocaţi în peşteră din 23 iunie, cand apa a inundat galeriile.