Un om al străzii din Grimsby, Marea Britanie, a înapoiat bijuterii și aur în valoare de peste 11.000 de euro, după ce a asistat la o spargere a unui magazin.

Anthony Porter era în preajma unității comerciale atunci când doi bărbați au spart geamul cu un topor, cu scopul de a fura obiecte de valoare. Fără a sta prea mult pe gânduri, omul străzii l-a imobilizat pe unul dintre hoți, după care i-a înapoiat managerului bijuterii și aur în valoare de 10.000 de lire, echivalentul a peste 11.000 de euro. 

Articolul continua dupa recomandari

"Îl știm de ani întregi, îi încărcăm telefonul și când e frig afară îi cumpărăm băuturi calde. Nu mă surprinde deloc că a făcut asta", a povestit David James, directorul magazinului.

Magazin spart în Marea BritanieVezi 2 imagini în Galerie

"Imediat după ce am auzit prima lovitură cu toporul am alergat după el și i-am dat jos cagula. Am luat aurul de pe stradă și l-am dat vânzătorilor, pe tot. Am nevoie de bani. Dar nu ma închin la ei", a spus Anthony.

"Nu fur de la alții"

"Curăț gunoiul de pe străzi și nu am casă de 15 ani, dar nu fur de la alții", a mărturisit bărbatul, care în trecut avusese o afacere.

Anthony Porter a declarat, potrivit The Sun, că scopul lui este să găsească un loc de muncă, folosindu-și cunoștințele din domeniul grădinăritului și a construcțiilor din cărămidă.

Jaful a avut loc în dimineața zilei de 6 februarie, iar poliția a confirmat că un suspect de 40 de ani a fost deja arestat. Celălalt hoț este în continuare în libertate.