Pasionaţii universului creat de George Lucas care vor să intre în pielea unui Jedi au acum şansa să cumpere chiar sabia laser folosită de personajul Luke Skywalker în primul film lansat din franciză. Valoarea obiectului, unul dintre cele mai reprezentantive pentru "Războiul Stelelor", este estimată de organizatorii licitaţiei la aproape 200.000 de dolari.

Ineditul obiect de recuzită care a stârnit fanteziile milioanelor de fani ai francizei va fi scos la licitaţie în Los Angeles săptămâna viitoare. A fost creat pentru prima peliculă din 1977 de scenograful premiat cu Oscar Roger Christian şi folosit de actorul Mark Hamill.

Articolul continua dupa recomandari

Reprezentanţii casei de licitaţii spun totuşi că estimarea de 200.000 de dolari este modestă, iar preţul de vânzare ar putea fi mult mai mare, mai ales că o altă sabie mânuită de tânărul Skywalker a fost vândută pentru 450.000 dolari anul trecut.

Evenimentul promite pasionaţiilor de film şi alte obiecte rare şi reprezentantive, în total 25 de piese de colecţie. 

Brian Chanes, şeful departamentului de achiziţii şi transport al Casei de licitaţie: Nu cred că am mai întâlnit o astfel de colecţie când vine vorba de obiecte memorabile din Star Wars. Ştiţi, nu există la fel de multe obiecte care se pot compara cu sabia laser folosită în film, costumele de Stormtrooper, căştile piloţilor rebeli sau camerele care au fost folosite pentru secvenţele de efecte vizuale.

Valoarea unei astfel de camere este estimată la peste 150.000 de dolari, în timp ce mâinile robotului C-3PO se crede că valorează până la 60.000 de dolari. 

În 2017, un robot R2-D2 folosit în pelicula de debut a trilogiei s-a vândut cu 2,76 milioane de dolari