O tânără de 24 de ani a intrat în stop cardio-respirator la aproximativ 20 de minute după ce a născut prin cezariană la Spitalul Orăşenesc Ineu, fiind declarată moartă după mai mult de o oră şi jumătate de manevre de resuscitare, cazul fiind cercetat de către o comisie de medici. Copilul s-a născut sănătos şi este sub supravegherea medicilor, informează News.ro

Tânăra care a decedat este din satul arădean Dud, iar joi seara a născut prin cezariană la Spitalul Orăşenesc Ineu.

Articolul continua dupa recomandari

Managerul unităţii medicale, Monica Mang, a declarat corespondentului News.ro că după aproximativ 20 de minute de la naştere tânăra a intrat în stop-cardiorespirator, fiind resuscitată în spital, în timp ce medicii au chemat de la Arad un elicopter SMURD pentru a fi transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU).

Pacienta a fost urcată în elicopter pentru a fi trimisă la Arad, dar a intrat din nou în stop cardio-respirator, astfel că pe timpul zborului au fost efectuate manevrele de resucitare, care au continuat şi la spitalul din Arad.

Purtătorul de cuvânt al SCJU, Simina Roz, a declarat că medicii UPU au intervenit mai mult de o oră şi jumătate în încercarea de a salva viaţa tinerei, însă manevrele de resuscitare nu au dat rezultate, fiind declarat decesul.

”Mama a reuşit să îşi vadă copilul, l-a sărutat şi l-a ţinut în braţe, după care i s-a făcut rău”, a declarat, pentru News.ro, un cadru medical al spitalului din Ineu.

Conform sursei citate, o comisie de medici cercetează cauzele complicaţiilor apărute în urma operaţiei de cezariană.

Copilul născut, un băieţel de 2,890 kilograme, este sănătos şi a rămas în supravegherea medicilor, alături de bunică, în spitalul de la Ineu.

Sursă: News.ro