Bărbatul care s-a detonat duminică noapte, după ce nu a fost lăsat să intre la un festival de muzică în aer liber, în oraşul Ansbach din sudul Germaniei, este un sirian în vârstă de 27 de ani, căruia i-a fost refuzată cererea de azil, a anunţat, luni dimineaţă, ministrul bavarez de Interne Joachim Hermann. În urma exploziei, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte 12 au fost rănite.

Hermann a declarat că autorului deflagraţiei i s-a permis să rămână în Germania din cauza situaţiei din Siria, o ţară devastată de peste cinci ani de un sângeros război, soldat cu peste 280.000 de morţi şi milioane de strămutaţi şi refugiaţi.

Articolul continua dupa recomandari

“Nu ştim dacă bărbatul voia să se sinucidă sau dacă avea intenţia să ucidă alte persoane”, a spus Herrmann.

El a precizat că 12 persoane au fost rănite în urma exploziei. De asemenea, o altă persoană şi-a pierdut viaţa în deflagraţie.

Citeşte şi Un nou atac zguduie Germania. Un sirian a detonat o bombă în faţa unui restaurant

Această explozie în sudul Germaniei are loc la doar două zile după ce un germano-iranian a comis un atac armat la un mall în Munchen, soldat cu zece morţi şi 35 de răniţi, şi după un atac cu un topor, într-un tren, în apropiere de Wuerzburg, comis în urmă cu o săptămână şi soldat cu cinci răniţi.

Tot duminică, un refugiat sirian în vârstă de 21 de ani a fost arestat după ce a ucis o femeie însărcinată, într-un atac cu o macetă, în care a rănit, de asemenea, alte două persoane, în apropiere de Stuttgart.

La Ansbach, autorităţile au anunţat că au fost alertate cu privire la explozia din centrul oraşului duminică, după ora locală 22.00 (23.00, ora României). Concertul din centrul oraşului, la care erau prezente aproximativ 2.500 de persoane, a fost oprit, ca măsură de precauţie, după explozie.

Piaţa din centrul oraşului a fost înţesată de vehicule de urgenţă, iar o casă din oraş a fost folosită ca centru pentru operaţiuni. Întregul oraş a fost blocat de forţele de securitate, iar ambulanţele s-au adunat în apropiere de castelul din Ansbach, în timp ce un elicopter dotat cu un proiector puternic a survolat oraşul. Aproximativ 200 de poliţişti s-au aflat la faţa locului, alături de aproximativ 350 de membri ai serviciilor de salvare.