Detalii incredibile despre moartea lui Victor Spirescu, primul român care a "invadat" Anglia. Tânărul a zburat prin parbrizul maşinii. Anchetatorii englezi au audiat cel mai important martor şi au refăcut filmul accidentului.

În vârstă de 33 de ani, Victor Spirescu a murit pe 15 ianuarie la Milton Keynes, după ce a consumat cocaină, s-a urcat la volan şi a condus cu viteză excesivă, maşina răsturnându-se şi izbindu-se de arbuştii de pe marginea drumului. În stânga sa, unul dintre prieteni, Eugen Condurache, a scăpat cu răni minore.

Articolul continua dupa recomandari

Condurache e martorul esenţial pe care l-au audiat judecătorii Curţii din Milton Keynes, reuşind astfel să refacă filmul tragediei în care a pierit Spirescu, 33 de ani.

Vezi 3 imagini în Galerie

Cei doi au plecat de la locuinţa lui Spirescu spre un magazin, ca să cumpere ţigări, iar pe drum Victor, care era la volan, i-a spus prietenului său că îi va arăta cum face drifturi pe şosea şi întoarce maşina la 360 de grade. Condurache susţine că în momentul în care Spirescu a început să execute manevra Mitsubishi-ul Galant condus de acesta avea 160-170 de km/h.

Era ora 4 dimineaţă şi Spirescu nu purta centură de siguranţă: "A început să ţipe panicat, ştia că urma să se întâmple ceva rău.", e declaraţia martorului. Maşina s-a rostogolit de mai multe ori şi a aterizat în arbuştii de pe marginea şoselei, Spirescu a fost aruncat afară prin parbriz şi a murit la scurtă vreme după aceea.

Vezi 3 imagini în Galerie

Victor Spirescu a devenit cunoscut în 2014, fiind primul român care a ajuns în Marea Britanie după ridicarea restricţiilor pentru emigranţii din ţara noastră.