Un milionar din Norvegia susţine că a fost răpit şi torturat de o bandă de români. Reidar Osen acuză poliţia că, la mai bine de 3 ani de la incident, nu a rezolvat cazul. Incidentul petrecut în 2015 revine în actualitate după ce soţia unui alt om de afaceri norvegian, miliardar, a fost răpită în mod similar.

Reidar Osen, un norvegian de 70 de ani din Bergen, cu afaceri în imobiliare şi în galerii de artă, este încă marcat răpire. În decembrie 2015, o bandă de 3 indivizi l-au urcat într-o maşină, l-au bătut cu sălbăticie şi i-au cerut răscumpărare.

Articolul continua dupa recomandari

"Recunosc foarte specialul accent românesc"

Într-un interviu acordat ziarului norvegian Dagens Naeringsliv, multimilionarul este sigur că răpitorii erau români.

"Deprind uşor limbile străine. Vorbesc franceză, italiană şi germană, dar şi engleză, alături de norvegiană. În cazul răpitorilor, am recunoscut foarte specialul accent românesc", a declarat Reidar Osen.

"Mi-au pus pistolul la falcă"

Cel mai mare coşmar din viaţa omului de afaceri norvegian s-a consumat acum mai bine de 3 ani, pe 9 decembrie 2015. Reidar Osen, care are o avere estimată la 4 milioane de Euro, povesteşte că a fost atacat de 3 bărbaţi mascaţi, în Bergen. A încercat să scape, dar a fost prins şi ameninţat cu o armă.

"N-am avut nicio şansă. Mi-au pus un pistol la falcă, apoi mi-au acoperit capul cu o pungă şi m-au legat de mâini şi de picioare", spune bărbatul.

Afaceristul a fost aruncat într-o dubă, unde a fost bătut cu sălbăticie. Apoi, răpitorii au plecat cu maşina. Osen susţine că indivizii i-au spus că îi cer o recompensă de 2 milioane de coroane norvegiene, adică aproximativ 200 de mii de Euro.

Vânătăi pe copul lui Reidar Osen după ce a fost răpitVezi 7 imagini în Galerie

"M-au ameninţat că îmi taie un deget"

Răpitorii l-au scos din oraşul Bergen. După un drum de aproximativ 45 de minute, maşina s-a oprit.

"M-au ameninţat că îmi taie un deget dacă nu le dau banii. Atunci, telefonul meu a început să sune", spune norvegianul.

Telefonul victimei a căzut din buzunar pe podeaua maşinii. Osen crede că răpitorii s-au speriat că pot fi urmăriţi de poliţie după semnalul telefonului, de aceea au pornit din nou maşina şi au plecat înapoi, către Bergen.

"Am urinat sânge cu lunile"

Afaceristul povesteşte că indivizii au condus până la marginea oraşului, unde au ieşit din maşină şi au dispărut într-o pădure.

"M-am gândit că fie au vrut să se consulte cu şeful lor, fie au vrut să fugă. În timp ce eram întins pe podea, am observat că maşina este deschisă. Am decis să ies, când am auzit că vine un alt automobil pe drum", mai povesteşte victima.

Multimilionarul a reuşit să fugă. El spune că, în urma bătăii primite, s-a ales cu maxilarul rupt, a pierdut mai mulţi dinţi şi a avut numeroase fracturi.

"Aveam cele mai mari răni pe care le-am văzut în viaţa mea. Rinichii mei erau praf, am urinat sânge cu lunile", mai spune Osen.

Reidar Osen pe patul de spital după răpireVezi 7 imagini în Galerie

Cazul nerezolvat a fost închis

Bărbatul a făcut plângere la poliţie, dar ancheta nu a avut niciun rezultat. Mai mult, după 2 ani, în ciuda nemulţumirii poliţiştilor care investigau cazul, dosarul răpirii a fost închis. Indignat, multimilionarul a protestat faţă de decizia luată de poliţia norvegiană. 

Reidar Osen a luat iniţiativa pe cont propriu şi a anunţat că dă 500 de mii de coroane norvegiene celor care îi identifică pe răpitorii despre care el susţine că sunt români.

Convins că răpitorii sunt români

Într-un interviu pentru postul norvegian TV2, acordat în 2017, milionarul a spus, de asemenea, că e convins că răpitorii sunt români. Mai mult, a susţinut că a recunoscut vocea unuia dintre ei, fiind vorba despre un client căruia i-a închiriat un apartament.

"Mi-am dat seama de asta de când eram în maşină. Ştiu cine e în spatele răpirii. Este un străin care mi-a fost client. Am spus, de asemenea, poliţiei, încă de atunci, când a venit să investigheze", a declarat Osen.

Soţie de miliardar norvegian, răpită

Cazul multimilionarului a revenit în presa locală după o altă răpire care face vâlvă în Norvegia. Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, soţia miliardarului Tom Hagen, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai ţării, a dispărut pe 31 octombrie anul trecut, de acasă.

Soţia miliardarului norvegian Tom Hagen, care a fost răpităVezi 7 imagini în Galerie

Ulterior, Aftenposten a dezvăluit că femeia a fost răpită de o bandă, care a cerut şi răscumpărare. Conform presei, răpitorii vor 9 milioane de Euro, bani care să fie plătiţi într-o criptomonedă. La peste 2 luni de la dispariţia femeii, poliţia norvegiană nu a reuşit să identifice răpitorii.