Scandal uriaș în Mexic, după ce un camion frigorific în care se aflau aproape 300 de cadavre a fost plimbat pe străzile din Guadalajara, spre oroarea locuitorilor orașului.

Procurorul regional din oraşul Guadalajara şi medicul legist-şef au fost destituiți din funcții, după ce s-a aflat că un camion frigorific în care se aflau cadavrele a fost plimbat timp de mai multe zile pe străzile din Guadalajara, al doilea oraş ca mărime din Mexic.

Articolul continua dupa recomandari

Cei doi ar fi luat o astfel de decizie, din cauza faptului că morga orașului era arhiplină.

Confruntaţi cu numărul mare de victime ale crimelor comise de cartelurile de droguri și pentru că aceste cadavre nu pot fi incinerate, autoritățile locale au decis să recurgă la o astfel de soluție. 

Camion cu 300 de cadavre, plimbat pe strazi in MexicVezi 3 imagini în Galerie

Inițial, camionul a fost parcat pe un teren viran într-un cartier sărac din oraş. Însă atunci când locuitorii s-au plâns de mirosul pestilenţial şi de numeroasele muşte atrase de camion, acesta a fost mutat în alt cartier sărac. Însă, și aici oamenii s-au revoltat.

Ulterior, camionul a fost condus către instalaţii aparţinând justiţiei, în centrul oraşului.

Camion cu 300 de cadavre, plimbat pe strazi in MexicVezi 3 imagini în Galerie

După publicarea imaginilor cu camionul deschis, cu stivele de cadavre în saci negri dinăuntru, procurorul regional și medicul legist-şef au fost destituiți.

Mexicul se confruntă cu o rata a criminalității record, peste 200.000 de morţi violente înregistrându-se din 2006. Aproape 30.000 de oameni au fost uciși doar în 2017, un record istoric.

În Mexic, sunt descoperite cu regularitate gropi comune cu zeci, iar uneori sute de cadavre, iar mai multe alte state se confruntă, de asemneea, cu probleme în privinţa locurilor în morgi.