O armată de bucătari s-a ocupat de meniul recepţiei de nuntă. 30 de profesionişti obişnuiţi să satisfacă cele mai fine gusturi au primit dificila sarcină. Deşi meniul este secret, specialiştii au dezvăluit publicului cel mai important detaliu. Se vor baza pe fructe şi legume naturale, de sezon, pentru ca gustul să fie unul de cinci stele. 

În bucătăria din Castelul Windsor, cea mai veche din Marea Britanie, 30 de chefi şi asistenţii lor au muncit din greu pentru a se asigura că meniul de la nunta regală va fi unul de poveste. Ingredientele pentru cea mai importantă nuntă a acestui an au fost atent alese pentru că bucătarii ştiu că, la finalul zilei de sâmbătă, invitaţii vor fi nerăbdători să guste preparatele gătite cu rafinament.  

Articolul continua dupa recomandari

Prezentarea este esenţială. La fel şi gustul. Invitaţii se vor delecta cu foie gras, brânzeturi şi aperitive. Fiecare aliment este atent pregătit şi testat. Potrivit dorinţei cuplului princiar, preparatele au fost alese pentru a putea fi savurate stând în picioare. Iar legumele au fost aduse de la ferme britanice. Sparanghelul a fost însă recoltat din grădinile palatului Windsor.

"Probabil că or să gătească miel pentru că englezii sunt renumiţi pentru mielul lor, or să folosească sparanghel fără discuţie, or să folosească sosurile lor cu gălbenuş de ou, cu mentă, brânzeturile lor care sunt foarte bune. Pentru mine, curiozitatea nu e ce pun pe masă, ci ce pun în pahar! Pentru că englezii nu sunt foarte buni pe vinuri şi cred 100% că vor fi vinuri franţuzeşti. Şampania va fi franţuzească", spune Chef Radu Dumitrescu.

În ceea ce priveşte tortul de nuntă, cuplul regal a renunţat la tradiţie şi anunţat că acesta va avea aromă de lămâie şi flori de soc. Îl va realiza cofetăria uneia dintre prietenele lui Meghan, originare din California.

Biscuiţii englezeşti, crema de zahăr ars şi trufele din ciocolată cu lapte sunt de asemenea în meniu. 

Meniul final al marelui eveniment nu a fost încă publicat, dar mirii au fost implicaţi personal în fiecare detaliu culinar, a dezvăluit bucătarul-şef de la Windsor. 

"Sunt doar alegerile lor. Doi doar am făcut nişte sugestii, iar cuplul s-a implicat total. A gustat totul, s-a ocupat de fiecare detaliu", a spus bucătarul.

În cazul nunţii prinţului William şi Kate Middleton, lista de preparate a fost aflată abia în 2015, la patru ani de la eveniment, când unul dintre meniuri a fost scos la licitaţie.