Poliţia financiară italiană a intrat în acţiune, în Italia, după ce măştile de protecţie şi dezinfectantul antibacterian au dispărut complet din farmacii. O anchetă ar fi fost demarată la Amazon şi eBay, pentru că unii vânzători comercializau măşti de protecţie la preţuri enorme.

Autorităţile italiene precizează că au identificat persoane care vindeau un litru de soluţie antibacteriană la 300 de euro, iar măştile de protecţie aveau un preţ similar cu preţul aurului.

Articolul continua dupa recomandari

Măşti de protecţie la preţ de aur

Măştile sanitare de protecţie sunt vândute la un preţ echivalent cu al aurului, în Italia, iar Poliţia financiară italiană a demarat mai multe anchete.

Astfel, Poliţia financiară italiană ar if confiscat documente şi date de la Amazon şi eBay, în cadrul unei anchete cu privire la vânzările la suprapreţ ale măştilor şi ale dezinfectanţilor, în plină epidemie de coronavirus, a anunţat miercuri Uniunea italiană a consumatorilor, citată de AFP.

"Este o ruşine naţională să speculezi pe pielea italienilor", a precizat într-un comunicat Massimiliano Dona, preşedintele UNC.

De asemenea, autorităţile precizează că, pe lângă preţurile astronomice, se vând şi măşti de protecţie neconforme, total nefolositoare.

Italienii au golit farmaciile de măşti de protecţie şi soluţii de dezinfectare, în plină epidemie de coronavirus.