Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe Marian Bratu, unul dintre cei patru muncitori arşi în teribilul accident de muncă din Padova, în dimineaţa zilei de 13 mai 2018.

Bărbatul de 44 de ani, tatăl a doi copii, s-a stins din viaţă în a doua zi de Crăciun, după opt luni în care a suporttat dureri inimaginabile, el suferind arsuri pe 90 la sută din suprafața corpului.

Articolul continua dupa recomandari

Marian s-a stins în spitalul din Padova, unde era internat de mai bine de 8 luni, la secția de reanimare, el fiind în comă indusă, deși răspundea la stimuli externi. Pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun, starea lui Marian s-a înrăutățit, iar românul nu amai putut fi salvat.

Marian Bratu, romanul ars cu otel topit si mort dupa 8 luni, a fost inmormantatVezi 4 imagini în Galerie

Vineri, sute de oameni au participat la funeralii lui Marian, oficiate în biserica Sant'Andrea Apostolo din Padova. Românul a fost înmormântat în rit ortodox, deși slujba a avut loc într-o biserică catolică, scrie padovaoggi.it.

Sicriul lui Marian a fost acoperit cu trandafiri albi și un mesaj scris de soția lui, Valerica: "Te voi iubi pentru totdeauna".

Marian Bratu, romanul ars cu otel topit si mort dupa 8 luni, a fost inmormantatVezi 4 imagini în Galerie

Românul este a doua victimă a teribilului accident de muncă, după ce, în 5 iunie, şi-a pierdut viaţa Sergiu Todiţă, de 40 de ani, din Republica Moldova. 

Arşi cu oţel topit la 1300 de grade

Reamintim că patru muncitori au fost stropiți cu oțel lichid, topit la peste 1.300 de grade, în dimineața zilei de 13 mai, la oțelăriile „Acciaierie Venete” în zona industrială din Padova, după ce un suport care susținea un recipient prin care curgea oțel topit a cedat.  

Românul Marian Bratu și Sergiu Todiță au suferit arsuri pe aproape tot corpul.

Ceilalți răniți sunt Simone Vivian, născut la Dolo dar rezident în Vigonovo, David Di Natale și Federic Gerard născut în Franța, dar care acum locuiește în Santa Maria di Sala.