Este incertitudine totală în Marea Britanie, cu doar zece săptămâni înainte ca Regatul să părăsească Uniunea Europeană. Unicul acord pentru Brexit a fost refuzat, aseară, de Parlamentul de la Londra. O înfrângere istorică şi plină de umilinţă pentru premierul britanic. Tot mai divizată, Marea Britanie este ţara în care locuiesc sute de mii de români. Unii dintre ei se tem că ar putea suferi.

Update 22:40: Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Theresa May a fost respinsă

Articolul continua dupa recomandari

Vom părăsi Uniunea Europeană pe 29 martie - premierul britanic Theresa May

La nici 24 de ore după ce Parlamentul britanic a respins masiv acordul pentru Brexit negociat cu Uniunea Europeană, premierul Theresa May trebuie să facă faţă unei moţiuni de cenzură. Pentru mulţi români din Marea Britanie, "divorţul" Regatului de Uniune înseamnă nesiguranţă.

Categoria care se agită, să-i spunem aşa, este cea slab calificată, necalificată, cea care lucrează ilegal - Cristina, româncă din Marea Britanie

Panică și stres pentru românii din UK

Dacă va supravieţui votului care are loc în această seară, premierul britanic va avea la dispoziţie trei zile ca să prezinte un "Plan B". Odată respinsă şi a doua variantă, Londra ar putea cere ca Brexit-ul să fie amânat.

Dacă nu vom face ceea ce ne-a spus poporul britanic să facem, oamenii îşi vor pierde încrederea în politicienii din Parlament - premierul britanic Theresa May

De la Bruxelles vin semnale de alarmă. Theresa May ar putea refuza noi discuţii cu UE. O strategie care s-ar dovedi riscantă. Oficialii europeni au avertizat în repetate rânduri că acordul cu Regatul Unit nu este renegociabil.

De teamă că un Brexit fără acord va provoca blocaje în vămi, oamenii îşi fac deja provizii. Iar companiile britanice cumpără spaţii largi de depozitare pe care le umplu cu marfă, speriate că furnizorii europeni nu vor mai putea ajunge în Regat la fel de uşor ca acum.