O firmă din România a servit la organizarea unor jocuri de noroc ilegale pe internet, sub protecţia mafiilor italiene. Afacerea aducea, zilnic, profituri de milioane de euro dar forţele de ordine din Italia i-au pus capăt prin arestarea a 11 persoane

Peste 12.000 de "mese virtuale" de poker, aflate în toată Italia, erau legate de un server aflat în Florida, dar administrat de Dollarobet SRL, o firmă din România. Aici lucrau specialişti IT care aveau acces direct la server şi se ocupau de întreţinerea reţelei.

Întreaga activitate era ilegală: terminalele de joc erau găzduite de localuri controlate de mafie, care, bineînţeles, nu plătea niciun impozit statului italian. Iar profiturile erau uriaşe, deoarece valoarea mizelor se ridica, în medie, la 11,5 milioane de euro pe zi.

Totul s-a sfârşit ieri, când reţeaua a fost destrămată printr-o operaţiune a Direcţiei Antimafia din Roma, cu colaborarea poliţiei şi gărzii financiare italiene. Între cei 11 arestaţi se numără aşa-numitul "rege al păcănelelor", Luigi Tancredi, personaj cu o bogată experienţă în domeniul jocurilor de noroc legale.

El s-a gândit, însă, că aceleaşi jocuri vor aduce mai mulţi bani dacă vor fi organizate ilegal, fără taxe şi cu mize nelimitate. Aşa că a luat legătura atât cu mafia calabreză, cât şi cu cea italiană. Mafioţii au fost încântaţi: pokerul ilicit este mai profitabil decât traficul de droguri, comentau doi răufăcători într-o convorbire interceptată de poliţie.

Procurorii italieni estimează că numai profitul lui Tancredi depăşea un milion de euro PE ZI. Banii erau reinvestiţi în afaceri legale. Justiţia italiană a pus sub sechestru bunuri şi conturi bancare în valoare de 10 milioane de euro, deţinute de cei arestaţi. Despre complicii lor din România, deocamdată, agenţiile de presă nu relatează nimic.

Recomandari