Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat că administraţia de la Casa Albă a ordonat Columbiei să-l asasineze, însă nu a oferit nicio dovadă pentru acuzaţiile sale.

Maduro, un fost şofer de autobuz şi lider de sindicat, a declarat joi seară, la un post de televiziune, că Statele Unite au cerut Guvernului din Columbia să îl asasineze.

Articolul continua dupa recomandari

"Au dat ordinul de la Casa Albă că Maduro trebuie să fie ucis (...) Nu vor atinge nici măcar un fir de păr de la mine”, a declarat Maduro.

Preşedintele Venezuelei nu a oferit o explicaţie pentru acuzaţiile sale şi nu a adus dovezi în acest sens. El consideră că este victima unui "război economic” condus de adversari susţinuţi de SUA.

Nicolas Maduro neagă că ar limita libertăţile politice şi insistă că liderii opoziţiei, susţinuţi de Washington, au plănuit tentative de asasinare asupra sa şi au încercat să îl înlăture de la putere prin proteste de stradă violente, relatează news.ro.

"Politica SUA privind o întoarcere paşnică la democraţie în Venezuela rămâne neschimbată”, a declrata un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate al Casei Albe.