Cinci soldați turci au fost uciși și opt răniți într-un nou atac cu bombă comis miercuri de către militanți kurzi, în provincia Sirnak din sud-estul Turciei, au anunțate surse din serviciile de securitate turce.

Atacul a avut loc la trecerea unui vehicul militar pe o șosea din districtul Uludere, situat în apropierea frontierei cu Irak.

Articolul continua dupa recomandari

În urmă cu patru zile, doi membri ai milițiilor proguvernamentale din această provincie au murit în urma exploziei unei bombe plasate pe marginea unei șosele de membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), formațiune considerată organizație teroristă de către Turcia, Uniunea Europeană și SUA.

Controversele referitoare la statutul minorității kurde în Turcia au condus la o spirală a violenței și la moartea a cel puțin 1.786 de persoane în ultimele 12 luni, printre care 663 membri ai PKK.

Guvernul de la Ankara susține că în violențe au murit și 600 de membri ai forțelor de securitate turce. Conflictul dintre armata turcă și PKK, izbucnit cu peste 30 de ani în urmă, s-a soldat cu circa 40.000 de morți. PKK dorește autonomie și mai multe drepturi pentru minoritatea kurdă, ce reprezintă 15% din populația Turciei.