Forţele de securitate din Bangladesh au reuşit să preia controlul, sâmbătă dimineaţa, asupra restaurantului din Dacca în care zeci de persoane au fost luate ostatice vineri seara. Premierul din Bangladesh a anunţat că 13 ostatici au fost salvaţi din restaurantul în care au fost ţinuţi ostatici, dar că unii ostatici au fost ucişi.

Şase dintre atacatori au fost ucişi, iar unul a fost capturat în viaţă, în urma asaltului asupra restaurantului.

Articolul continua dupa recomandari

Niciun bilanţ al victimelor acestei luări de ostatici, revendicate de gruparea Statul Islamic, nu era disponibil imediat. Doi poliţişti au fost ucişi vineri, în confruntări armate cu bărbaţii înarmaţi care au atacat restaurantul.

"Operaţiunea s-a încheiat. Situaţia este complet sub control", a declarat pentru AFP Rashidul Hasan, un purtător de cuvânt al armatei.

Restaurantul a fost securizat, însă unii atacatori ar fi putut să fugă, a declarat la rândul său Tuhin Mohammad Masud, un reprezentant al forţelor antiteroriste din cadrul Rapid Action Battalion (RAB), pentru un post indian de televiziune.

"Am ucis şase terorişti. Locul principal pe care-l ocupau a fost securizat", a declarat reprezentantul RAB, ale cărui forţe au lansat asaltul, pentru postul Times Now. "Unii ar fi putut totuşi să fugă", a adăugat el.

Vezi 1 imagini în Galerie

El a anunţat că există "evident, victime" în rândul ostaticilor, fără să ofere alte precizări.

Un fotograf AFP aflat la faţa locului a auzit schimburi de focuri importante atunci când forţele de securitate au luat cu asalt restaurantul, la peste zece ore de la luarea de ostatici.

Sursa: News.ro