Un ciobănesc mioritic adoptat la naștere de o englezoaică a făcut senzație la celebrul concurs Crufts 2019, din Marea Britanie, după ce s-a oprit să se odihnească în mijlocul cursei. 

Nu a reușit să câștige nicio medalie, dar a furat inimile tuturor. Kratu, așa cum a fost denumit ciobănescul mioritic salvat la naștere din România, a atras toate privirile la competiția canină, atât datorită frumuseții, cât și a lipsei de chef. 

Articolul continua dupa recomandari

Niciun interes nu a avut Kratu pentru a termina regulamentar cursa, ba chiar s-a oprit la un moment dat într-un tunel special, pentru a trage o privire în jur. În ciuda indicațiilor, cățelul a luat-o pe drumul lui, la propriu, spre deliciul spectatorilor.

În cele din urmă, stăpâna Tessa Eagle Swan a reușit să-l aducă pe direcția cea bună, doar pentru a bifa terminarea probei. A fost prea târziu și prea puțin, însă Kratu a devenit vedetă.

"Are caracter", au fost de părere comentatorii de la Crufts, printre hohote de râs.
În aplauzele publicului, Kratu s-a mai înveselit puțin. 

Kratu, găsit abandonat în Cluj-Napoca

Cățelul, un metis mioritic, găsit abandonat pe străzile municipiului Cluj-Napoca, a fost adoptat în urmă cu 5 ani de o femeie din Marea Britanie, diagnosticată cu o formă ușoară de autism.

De atunci, Kratu a devenit câine de terapie, însoţindu-şi stăpâna peste tot, inclusiv în avion. 

Cățelul este unul dintre puținii care au fost primiți în Parlamentul European, iar acum este ambasador pentru câinii de terapie.