Cel mai aşteptat smartphone al anului, Iphone 10, a fost lansat aseară, în California. Cu cel mai piperat preţ de până acum - 1.000 de dolari. La cea de-a zecea ediţie aniversară, în premieră pentru companie, au fost prezentate şi alte două dintre cele mai performante telefoane: iPhone 8 şi iPhone 8 Plus.

Mult aşteptatul iPhone Zece vine cu o dotare de ultimă generaţie: recunoaşterea facială. Astfel, utilizatorii vor debloca telefonul şi vor putea face plăţi online doar cu o privire. Însă, noua tehnologie i-a dat bătăi de cap vicepreşedintelui Apple atunci când a încercat să demonstreze publicului cum funcţionează. 

Articolul continua dupa recomandari

Butonul Home a fost complet eliminat, iar pentru accesare, utilizatorii trebuie doar să-l atingă. Pe cât de atrăgător, pe atât de scump, iPhone X are şi un preţ pe măsură - 1.000 de dolari. 

De asemenea, producătorii vor să câştige teren şi cu încărcarea Wireless, însă tehnologia există deja la multe alte smartphone-uri ale companiilor rivale. Noua caracteristică va fi valabilă şi pentru iPhone 8 şi Iphone 8 Plus. 

Îmbunătăţirile nu se termină aici - ecran fără margini, un procesor mai rapid şi o cameră foto de 12 megapixeli. Toate sunt menite să readucă iPhone pe aceeaşi linie cu rivalii de la Samsung, Huawei sau LG. 

Cei care doresc să intre în posesia noilor telefoane, le vor putea comanda, în avans, începând de vinerea aceasta sau pot aştepta până pe 22 septembrie când vor intra pe piaţă. Însă, până vor ajunge şi la fanii din România, va mai dura. 

Alte produse lansate la ediţia aniversară au fost noul Apple TV şi noul Apple Watch prin care utilizatorii pot prelua apelurile de telefoanele iPhone.