Potrivit Google, de la anunţarea rezultatelor voturilor cu privire la ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, “Ce este UE?” şi “Ce înseamnă BREXIT?” au fost cele mai căutate întrebări pe internet. Drept dovadă că britancii habar nu au de ce au votat!

“Imediat după încheierea votului s-au intensificat căutările pe Google privind efectele ieşirii Marii Britanii din UE”, anunţă Google Trends.

Articolul continua dupa recomandari

“Întreaga lume este îngrijorată de efectele referendumului care a decis ieşirea Marii Britanii din UE. Chiar dacă liderii campaniei pro-Brexit celebrează victoria, se pare că britanicii nici măcar nu au ştiut pentru ce au votat”, scrie cotidianul american The Washington Post.

“Chiar dacă am votat pentru ieşirea din UE, m-am trezit azi dimineaţă şi pur şi simplu m-a lovit realitatea. Dacă aş avea ocazia să votez din nou, aş vota să rămânem în UE”, a declarat o britanică.

Datele Google mai arată preocupările specifice ale altor țări din UE. În Polonia, de exemplu, a treia cea mai populară întrebare a fost ”Cum ar afecta un Brexit polonezii din Marea Britanie?”, în timp ce spaniolii sunt nedumeriţi în privinţa Gibraltarului: “ Cum va fi afectat Gibraltar de Brexit?”.