Extremistul care a intrat cu mașina într-o mulțime de protestatari din Charlottesville, SUA, în 2017, a primit o pedeapsă cumplită. James Alex Fields Jr. a fost condamnat pe viață, plus încă 419 de închisoare, de către un tribunal din Virginia. Atacul violent pe care el l-a comis s-a soldat cu un mort și numeroși răniți.

Luna trecută, pentru faptele sângeroase pe care le-a comis în august 2017, James Alex Fields Jr. fusese condamnat de către un tribunal federal la închisoare pe viață. Acum, el a fost adus și în fața unui tribunal din Charlottesville.

Articolul continua dupa recomandari

Judecătorul Richard Moore l-a condamnat, de asemenea, pe viață, și a adăugat încă 419 ani de închisoare, spune Washington Post.

Pe 12 august 2017, James Alex Fields Jr. a venit din statul Ohio, de unde locuia, pentru a participa în Charlottesvile la un protest al extremiștilor de dreapta care se împotriveau îndepărtării statuii generalului confederat Robert E. Lee. Protestul a atras însă și contramanifestanți, care au condamnat acțiunea extremiștilor. Între cele două tabere au izbucnit confruntări, iar poliția a intervenit. Cu toate acestea, la câteva ore, James Alex Fields Jr. a intrat cu o mașină într-un grup de contramanifestanți. Unul dintre ei a murit, iar alții au fost răniți.