Un incendiu devastator afectează nordul Californiei, autoritățile anunțând mai mulți morți și răniți.

(Actualizare): Nouă persoane au murit în incendiul devastator din nordul Californiei, potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor. Alte 35 sunt date dispărute, anunţă CNN.

Articolul continua dupa recomandari

”Ştim că au fost rănite persoane şi ştim că sunt morţi şi încercăm să aflăm mai multe. Amploarea distrugerii pe care am observat-o este incredibilă şi îţi frânge inima”, a declarat Mark Ghilarducci, de la biroul serviciilor de urgenţă ale guvernatorului Californiei, într-o conferinţă de presă transmisă în direct pe Facebook.

 

 

Mii de case și mașini distruse de flăcări. Un orășel e aproape distrus

Paradise, un oraş cu aproximativ 26.000 de locuitori, situat la nord de Sacramento, a fost în parte distrus de incendiul numit "Camp Fire", care a izbucnit joi dimineaţa.

Alimentat de rafale violente de vânt, incendiul s-a extins cu viteză mare, acoperind oraşul într-un nor de fum dens şi cenuşă.

Incendiul a devastat 280 de kilometri pătraţi, potrivit Departamentului Pompierilor din California (Cal Fire).

Incendii devastatoare in nordul Californiei, mii de case si masini distruseVezi 6 imagini în Galerie

Starea de urgenţă a fost decretată în comitatul Butte şi au fost emise ordine de evacuare a mai multor oraşe.

Incendii amenință și stațiunea Malibu

La aproximativ 600 de kilometri mai la sud, în apropiere de Los Angeles, oraşul Malibu era în stare de alertă, din cauza unui incendiu violent care a izbucnit joi, la aproximativ 20 de kilometri nord.

Aproximativ 75.000 de locuitori au primit ordine de evacuare, din cauza ameninţării pe care o reprezintă "Woolsey Fire", care a distrus deja aproximativ 40 de kilometri pătraţi de terenuri.