A fost o noapte de coşmar în Paris! Cel puţin 10 oameni au murit şi 36 au fost răniţi, într-un incendiu violent care a cuprins un bloc dintr-o zonă turistică. Sute de pompieri s-au luptat cu flăcările, care s-au extins rapid.

Blocaţi în apartamentele care ardeau ca o torţă, zeci de oameni s-au refugiat în balcoane şi pe acoperişul clădirii. Alţii au avut timp să ia câteva lucruri şi, fără să stea pe gânduri, au coborât pe frânghii.

Articolul continua dupa recomandari

Flăcările au fost atât de violente, încât puţini au reuşit să fugă pe scări. Incendiul a izbucnit la ultimul etaj al blocului. Focul a cuprins rapid şi etajul inferior. 

Ca să-i salveze pe toţi cei blocaţi în apartamente, pompierii s-au avântat în foc. Şase dintre ei se numără acum printre zecile de răniţi. Salvatorii nu au putut ajunge la timp la 10 dintre locatari. În flăcări a murit şi un bebeluş.

Autorităţile franceze au arestat deja un suspect. O femeie de 40 de ani, cu probleme psihice, ar fi incendiat blocul ca să se răzbune pe un vecin. Când a fost capturată, era în stare de ebrietate şi încerca să dea foc unei maşini.

CHRISTOPHE CASTANER, ministrul francez de Interne: Această femeie a fost arestată pe stradă, imediat după declanşarea incendiului. Este în custodia poliţiei.  

Blocul rezidenţial a fost construit în anii 70, într-unul dintre cele mai luxoase cartiere ale Parisului. Imobilul se află aproape de stadionul Roland Garros, într-o zonă turistică.