Update ora 18.15: Poliţiştii din Las Vegas au anunţat un nou bilanţ al atacului armat de la concert. Sunt cel puţin 58 de morţi şi 515 răniţi.

Un atac armat a fost comis în Las Vegas, în timpul unui concert. Un individ a deschis focul cu o armă automată şi a comis un masacru. Sunt peste 50 de morţi şi 200 de răniţi.

Articolul continua dupa recomandari

Ce ştim despre atacul din Las Vegas:

  • sunt cel puţin 50 de morţi şi peste 400 de răniţi
  • atacatorul, Stephen Paddock, 64 de ani, a fost ucis de poliţie
  • individul a tras cu o armă automată de la etajul 32 al unui hotel
  • victimele erau în mulţimea de spectatori de la un concert

Update ora 17.15: Statul Islamic a revendicat atacul armat din Las Vegas. Anchetatorii americani sunt însă sceptici cu privire la această revendicare şi spun că nu sunt indicii că autorul atacului ar fi avut legături cu ISIS.

Update ora 15.55: Atacatorul Stephen Paddock s-a împuşcat, atunci când poliţiştii au intrat în camera lui de hotel, spun autorităţile din Las Vegas. În acea cameră, poliţiştii au găsit 8 arme.

Update ora 15.35: Bilanţul victimelor atacului de la Las Vegas a crescut la cel puţin 50 de morţi şi peste 400 de răniţi. Oficialii medicali americani spun că 406 persoane au fost spitalizate, în urma celui sângeros atac armat din istoria SUA. Într-un mesaj pe Twitter, Preşedintele american Donald Trump a transmis condoleanţe.

Update ora 15.15: O înregistrare video şocantă a fost postată pe Twitter şi surprinde momentul când americanul trage asupra mulţimii de la concertul din Las Vegas.

Update ora 15.00: Poliţiştii din Las Vegas spun că au identificat-o pe iubita autorului masacrului de la concert, însă femeia nu ar fi implicată în atacul comis de individ.

Update ora 13.45: Presa americană a publicat imagini cu autorul masacrului din Las Vegas. Stephen Paddock, 64 de ani, era cunoscut poliţiştilor.

Update ora 13.35: Poliţiştii americani transmit că bilanţul atacului armat din Las Vegas a crescut la 50 de morţi şi peste 200 de răniţi. Atacatorul se numeşte Stephen Paddock, 64 de ani, originar din Nevada.

Update ora 12.20: Poliţia din Las Vegas a dat publicităţii fotografii cu iubita atacatorului din Las Vegas, care e acum căutată. Femeia se numeşte MariLou Danley şi are 62 de ani.

Update ora 11:35 - Poliţia din Las Vegas a anunţat că unul dintre atacatori a tras cu arma înspre oameni dintr-o cameră de la etajul 32 a hotelului Mandalay Bay. Suspectul, identificat ca fiind un localnic, a fost ucis. Poliţia încearcă acum să o localizeze pe iubita acestuia.

Potrivit ultimelor informaţii, sunt 20 de morţi şi peste o sută de răniţi în urma atacului armat.

Update ora 10:30 - Poliţia din Las Vegas anunţă că nu ar mai exista atacatori înarmaţi hotelul-cazino Mandala Bay.

Update ora 10:20 - Alertă cu bombă la un hotel de lângă Mandalay Bay. O maşină parcată în zonă ar conţine explozibil. 

Update ora 10:00 - Cel puţin două persoane au fost ucise şi 24 au fost spitalizate cu plăgi împuşcate în Las Vegas, a anunţat un purtător de cuvânt al spitalului local, după focurile de armă trase la hotelul-cazino Mandala Bay, potrivit Reuters.

Update ora 9:50 - Cel puţin 20 de oameni au fost răniţi, în urma atacului armat din Las Vegas. Conform martorilor, cel puţin un bărbat înarmat a deschis focul în timpul unui festival de muzică country, lângă Hotelul Mandalay Bay.

Înregistrările video apărute pe reţelele de socializare arată sute de oameni fugind de la locul incidentului, pe fundalul zgomotelor produse de o armă autromată.

În prezent, la faţa locului, se află poliţişti înarmaţi.

Ştirea iniţială:

Cel puţin un atacator a deschis focul în apropierea hotelului și a cazinoului Mandalay Bay, din Las Vegas. Zona a fost evacuată.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Las Vegas tansmite că mai mulţi răniţi au fost transportaţi la spitale, însă nu există informaţii legate de numărul victimelor.

Poliţia este în căutarea atacatorului. 

Se pare că individul a deschis focul asupra oamenilor în timpul unui festival de muzică ce se desfăşura în apropierea hotelului și a cazinoului Mandalay Bay, din Las Vegas. 

Imagini din timpul atacului au fost publicate pe internet.

Potrivit Reuters, un utilizator de Twitter a scris că hotelul în care se află cazinoul a fost închis, în timp ce un alt utilizator, citând poliţia, a spus că doi atacatori s-ar afla la etajului al 32-lea al hotelului şi ar fi tras asupra unui bodyguard şi asupra poliţiei.

Revenim cu detalii