După ce au făcut prăpăd în sudest, ploile torenţiale s-au mutat în centrul Spaniei. Un râu învolburat s-a format pe străzile unui oraş din apropiere de Madrid unde locuiesc şi 10 mii români. Un român a filmat momentele dramatice în care şuvoaiele de apă năvălesc pe strada centrală. Iau pe sus maşini şi inundă case.

Imaginile au fost surprinse duminică. Un adevărat fluviu învolburat a năvălit pe străzile oraşului. Marius, un român stabilit în oraş abia a apucat să îşi parcheze maşina când uriaşul val de apă şi noroi a lovit.

Articolul continua dupa recomandari

Câteva minute au făcut diferenţa de ceea ce putea să fie o tragedie.

”A inundat magazine, a inundat garajul, a rupt panouri publicitate, tot, tot, tot! Am lăsat-o pe soţie în faţa blocului şi eu nu am mai putut să plec, pur şi simplu. Am urcat pe terasă şi de acolo am filmat”, povestește românul.

În câteva minute, pompierii au primit sute de apeluri de ajutor de la localnicii rămaşi blocaţi în magazinele aflate pe străzile transformate în râuri învolburate. Martorii spun că nivelul apei a ajuns şi la doi metri. Pagubele sunt greu de estimat pe măsură ce operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare.

”Apa a ajuns cam la jumătatea terasei şi terasa are vreo doi metri şi jumătate, cam aşa. Un metru jumătate, un metru 80. Cam aşa ceva”, spune Marius.

Românii din Arganda del Rey au simţit, în această vară, puternic forţa naturii. Pe 26 august, o ploaie însoţită de grindină a făcut dezastru în localitatea în care trăiesc 10 mii de români. Tone de gheaţă s-au depus atunci pe străzile oraşului.Inundaţiile care au lovit astăzi Arganda del Rey sunt o consecinţă a furtunii Dana care a făcut dezastru în sudestul ţării. Mii de oameni au fost salvaţi de pompieri după ce casele lor au fost acoperite de ape până la acoperiş.