Cel puțin 20 persoane şi-au pierdut viaţa în urma furtunilor violente care s-au abătut sâmbătă seară asupra capitalei Macedoniei, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Precipitațiile masive au antrenat inundații și alunecări de teren la periferia oraşului Skopje. 

"Din păcate, 20 de persoane au murit", a declarat, duminică, ministrul Sănătăţii, Nikola Todorov, după ce poliţia anunţase 15 victime găsite în cursul dimineţii.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 1 imagini în Galerie

În timpul căderii precipitațiilor vântul avea o viteză de peste 70 de km pe oră, afectând în special suburbiile din nord-estul capitalei macedonene. Majoritatea victimelor sunt locuitori din comunitățile Smilkovci, Singelic, Stajkovci, Aracinovo, aflate la periferia capitalei Skopje.

Vezi 1 imagini în Galerie

Într-un interval de două ore precipitațiile atinseseră 93 de litri pe metru pătrat la Skopje, care este media pentru întreaga lună august, potrivit Institutului național de hidro-meteorologie. Precipitațiile masive au antrenat inundații și alunecări de teren la periferia capitalei.

Armata și poliția macedoneană continuă duminică operațiunile de căutare a eventualilor supraviețuitori sau a altor persoane decedate. Circa o sută de persoane au fost ușor rănite.

Vezi 1 imagini în Galerie

"Este o catastrofă, nu ne-am mai confruntat cu așa ceva", a spus primarul din Skopje Koce Trajanovski. Furtuni violente au fost asemenea și în orașul Tetovo, nord-vestul țării, provocând pagube materiale, fără însă să fie înregistrate victime.