Veteranul comedian britanic Ian Cognito a murit pe scenă, în timpul unui număr de stand up.

Artistul a murit joi seara, în timpul unui spectacol susținut în orașul Bicester, aflat la aproximativ 70 de kilometri nord vest de Londra.

Articolul continua dupa recomandari

Martorii au povestit cum comedianul s-a pus pe un scaun și a rămas nemișcat timp de 5 minute, până când spectatorii și-au dat seama că ceva este în neregulă și au sunat la ambulanță. 

În tot acest timp, în sală se auzeau hohote de râs, oamenii crezând că totul face parte din demonstrație.

Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut decât să constate decesul. 

John Ostojak, un bărbat aflat la spectacol, a declarat pentru BBC că artistul a avut un număr chiar bun. "Cu doar 10 minute înainte a glumit despre un accident vascular. A zis <<imaginază-ți că ai un accident vascular și te trezești vorbind galeză>>", a povestit el.

Au crezut că e o glumă

Când Cognito s-a așezat, la sfârșitul reprezentației, toată lumea a crezut că e parte a spectacolului. "Am stat timp de cinci minute și ne-am uitat la el, râzând", a spus Ostojak.

În cele din urmă, un bărbat s-a apropiat de scenă și a cerut o ambulanță. Deși s-a încercat resuscitarea pe loc, înainte de sosirea medicilor, Ian Cognito nu a mai putut fi salvat. 

Artistul, pe numele real Paul Barbieri, s-a născut în Londra, la sfârșitul anilor '50. A susținut spectacole încă din 1985 și era un artist respectabil în lumea stand up comedy.