Bilanţul morţilor în Statele Unite a crescut: cel puţin 18 americani şi-au pierdut viaţa după ce Irma a distrus tot ce i-a ieşit în cale! Uraganul a lăsat în urmă milioane de locuinţe distruse iar pagubele materiale sunt colosale.

Arhipelagul Florida Keys este o ruină. Un sfert dintre locuinţe au fost distruse, iar restul au fost avariate. Cu lacrimi în ochi, locuitorii se întorc într-un oraş fantomă. 

Articolul continua dupa recomandari

Situaţia este, însă, şi mai dramatică în Caraibe, unde cel puţin 40 de oameni şi-au pierdut viaţa.  În Saint Martin, aproape toate casele au ajuns de nelocuit, iar 200 de persoane sunt încă date dispărute. În plus, localnicii se confruntă cu o situaţie fără precedent.

"Rămânem fără apă în momentul de faţă, în special apă potabilă. Copiii sunt în casă. Avem nevoie de apă pentru a supravieţui", povesteşte un localnic.

O mână de ajutor le-a dat-o, însă, preşedintele Franţei Emmanuel Macron, care le-a adus ajutoare. 

"Încercăm să remediăm situaţia în ceea ce priveşte sănătatea, educaţia, accesul la apă potabilă, energie electrică şi comunicaţii", a anunţat acesta.

Liderul de la Palatul Elysee s-a angajat să investească 50 de milioane de euro în reparaţii şi reconsolidări.

În Miami, însă, situaţia este ceva mai bună, deşi Irma s-a simţit din plin. Blocat în Miami până când cursele aeriene vor fi reluate, regizorul Alex Ceauşu a filmat modul în care americanii s-au repliat după câteva zile cumplite.  Benzinăriile, însă, rămân închise, iar canalele de comunicaţii funcţionează greu.

În statele americane lovite de urgie, aproape 7 milioane de locuinţe nu au curent electric, iar apa potabilă a devenit un lux. Autorităţile încearcă să remedieze situaţia, ca atare, mai multe echipe de interveneţie au fost trimise cu provizii.