Fostul premier elen George Papandreou a declarat că Marea Britanie ar trebui să rămână în UE, aşa cum Grecia a ales mereu să o facă, în pofida “suferinţei şi sacrificiilor din ultimii ani” şi a unor “politici ale Uniunii Europene prost concepute”.

“Am decis să rămânem. În pofida suferinței și a sacrificiilor din ultimii ani, în pofida unor politici ale Uniunii Europene prost concepute în ultimii câțiva ani, grecii au ales, iar și iar, să rămână și să evite un Grexit, a spus fostul șef al guvernului de la Atena.

Articolul continua dupa recomandari

Papandreou a evidențiat, printre avantajele Uniunii Europene, faptul că în prezent vecinătatea balcanică este pașnică.

“În al doilea rând, vocea noastră este mai puternică. Într-o regiune marcată de conflicte, cum ar fi cele din Orientul Mijlociu, războiul din Siria, Ucraina, Caucaz, vocea noastră europeană, atunci când este unită, este puternică și respectată”, a mărturisit fostul premier elen, care a atras atenția că o Uniune Europeană divizată înseamnă o Uniune Europeană slabă.

“Dezbaterea din Marea Britanie nu este unică. Avem cu toții întrebările noastre legate de viitorul UE. Însă, haideți să avem tăria să le abordăm frontal și împreună. Asta înseamnă să rămânem și să luptăm pentru o UE mai bună”, a adăugat Papandreou.

sursa: AGERPRES