O investigaţie privind suspiciuni de fraude şi corupţie în legătură cu vânzarea de avioane comerciale de către grupul Airbus a fost iniţiată de Serious Fraud Office (SFO), organismul pentru combaterea delictelor economice din Marea Britanie.

Anterior, agenţia guvernamentală din Marea Britanie care acordă credite pentru export, UK Export Finance, a suspendat acordarea de credite pentru Airbus, motivând decizia prin existenţa unor discrepanţe în documentele producătorului de avioane privind folosirea unor firme intermediare în perioada negocierilor privind vânzarea unor avioane.

Articolul continua dupa recomandari

UK Export Finance a anunţat Serious Fraud Office în legătură cu discrepanţele descoperite.

"Airbus Group a fost informat de către SFO că a deschis o anchetă privind acuzaţii de fraudă, de acordarea de mită şi de corupţie în divizia de aviaţie civilă a Airbus Group privind neregularităţi legate de consultanţi terţi", a precizat Airbus, într-un comunicat.

Producătorul european de avioane a precizat că va coopera cu SFO în cadrul anchetei.

Agenţiile pentru export din Franţa şi Germania au oprit creditele pentru export acordate în sprijinul Airbus. Creditele erau acordate către companiile aeriene cu puţine lichidităţi şi care nu au acces pe pieţele bancare obişnuite pentru astfel de împrumuturi, pentru ca acestea să cumpere avioane Airbus.

Sursa: News.ro