De exemplu, sa afle daca gainilor le place sau nu de noi. Raspunsul a venit de la un cercetator suedez care si-a dat seama, intr-o dimineata, ca gaina lui il analizeaza cu o privire incruntata. Drept urmare, omul de stiinta a facut un experiment prin care a aflat ceea ce puteam sa banuim cu totii: gainile urasc oamenii urati.

Articolul continua dupa recomandari

Doctorul Stefano Ghirlanda este psiholog, antropolog si biolog si a facut un experiment in care si-a cuprins toate domeniile: ganduri, oameni si gaini. Cercetator la universitatea din Stockholm, Ghirlanda a obtinut o finantare pentru unul dintre cele mai ciudate experimente realizate vreodata.

A strans mai multe gaini la un loc si le-a dat sa priveasca fotografii cu chipuri umane. Cocosilor le-a aratat poze cu femei, iar gainilor poze cu barbati. Inaripatele au parut mai atrase de chipurile mai frumoase.

Apoi, cercetatorul a dat aceleasi poze unor studenti. Rezultatul a fost socant: gainile si studentii au demonstrat aceeasi atractie fata de chipurile frumoase si aceeasi respingere fata de chipurile urate.