O fetiță de 2 ani a murit după ce a mâncat pământ din cauza lipsei hranei, într-o familie săracă din provincia Andhra Pradesh din India. Copila, care era crescută de mătușă, a fost neglijată și lăsată fără mâncare.

Vennela, o fetiță de 2 ani din India, era crescută de familia mătușei sale, în localitatea Kadiri, din Andhra Pradesh. Potrivit ziarului International Business Times, Nagami, mătușa copilei, avea mari probleme cu alcoolul și a neglijat-o pe fetiță, dar și pe cei 5 copii ai săi.

Articolul continua dupa recomandari

Fetița a fost îngropată lângă casă

Înfometată, copila a ajuns să mănânce pământ și a murit pe 28 aprilie. Trupul a fost îngropat în apropierea casei. Polițiștii indieni au deschis o anchetă care le vizează pe mătușa și pe mama acesteia.

”Copilul a fost extrem de neglijat de Nagami și de mama ei. Starea de sănătate a fetiței s-a deteriorat cu câteva zile înainte morții însă, în ciuda condiției în care se afla, Nagami și mama ei nu au informat autoritățile medicale și nici nu au dus copilul la un spital”, a explicat Ajaya Kumar, de la Poliția din provincia Andhra Pradesh.

Soțul mătușei e și el căutat de anchetatori însă, deocamdată, este dat dispărut.

”Nu am reușit să dăm de urma tatălui. Copiii locuiau la bunica lor, pentru că mama era de cele mai multe ori plecată. Asistentele noastre medicale au vaccidat copiii, însă ar fi trebuit să se implice mai mult pentru a preveni ce s-a întâmplat. Nu a fost făcută autopsia, dar putem concluziona că e un caz de malnutriție, din cauza foamei”, a declarat Anil Kumar, șeful autorității medicale din provincie.

Încă 2 copii ai familiei morți în ultimul an

Potrivit Business Standard, cazul fetiței moarte a fost semnalat de un ONG local din India. În plângerea către Comisia Națională pentru Drepturile Omului, ONG-ul a precizat că mătușa fetiței a pierdut în urmă cu 6 luni și un fiu de 6 ani, care, de asemenea, a mâncat pământ, din cauza foamei.

Ca și în cazul fetiței, și trupul băiețelului a fost îngropat de familie tot în apropierea casei. Potrivit International Business Times, mătușa a mai pierdut un copil și anul trecut, din cauza bolilor și malnutriției.

Mâncare din mila vecinilor

Ziarul Bangalore Mirror spune că e vorba despre o familie foarte săracă și nu avea nici măcar carduri pentru rații alimentare, pentru a obține ajutoare de hrană de la stat.

”Vecinii mai le mai dau de mâncare, dar nu este îndeajuns. Copiii au ajuns să mănânce pământ, ca să-și potolească foamea”, a declarat inspectorul de poliție pentru Bangalore Mirror.

Cei trei copii rămași în viață ai mătușei fetiței moarte au fost duși la un centru de plasament și sunt în grija autorităților, Mătușa și mama ei au fost internate într-o clinică de dezintoxicare, din cauza problemelor cu alcoolul și urmează să fie aduse în fața justiției după externare.