O fetiţă de 6 ani şi-a salvat surioara de 2 ani, după ce maşina condusă de mama lor a căzut în râu. Sophia a fost premiată pentru curajul ei. În accident mama fetiţei şi-a zdrobit încheietura şi s-a temut pentru copii ei. Fiica cea mare a fost însă o mică eroină.

Sophia Le Blanc, o fetiță de 6 ani din Canada, a primit un premiu pentru curajul ei de care a dat dovadă în timpul unui teribil accident petrecut pe 1 noiembrie. Mașina condusă de mama ei a lovit un parapet, a zburat prin aer și a plonjat într-un râu aproape înghețat, scrie dailymail.co.uk, citat de Libertatea.

Articolul continua dupa recomandari

Mama, Candice Hicks, o femeie în vârstă de 28 de ani, și-a zdrobit încheietura mâinii în accident și n-a mai putut face nimic. Atunci, Sophia Le Blanc a reușit să-și dezlege centura de siguranță. Ea i-a dezlegat și centura surorii ei, Elise, în vârstă de 2 ani, salvând-o de la un înec sigur, deoarece mașina se umplea de apă văzând cu ochii. 

Apoi, Sophia Le Blanc a ieșit pe malul râului și a cerut ajutor. O mașină a oprit și șoferul a ajutat-o și pe mamă să iasă din apă, împreună cu al treilea copil, băiatul pe nume Ethan, în vârstă de 4 ani, care s-a lovit la cap și a rămas inconștient.

Sophia are 6 aniVezi 5 imagini în Galerie

După accident, Sophia nu s-a speriat, n-a stat să plângă, ci a făcut totul pentru salvarea fraților și mamei ei. "Mama conducea când mașina a luat-o razna și am ajuns în apele râului. Mama mi-a spus să urc pe stânci până pe malul lacului și să fac semne primei mașini pe care o văd ca să oprească și să ne ajute. N-am voie să vorbesc cu străinii, dar mama mi-a zis că, de data aceasta, e ok să vorbesc cu primul șofer care va opri. Am avut noroc că un șofer a oprit și a venit să ne ajute.", a declarat micuța Sophia. 

"Am crezut că o să murim. Am zis în gândul meu că nu voi fi capabilă să scot copiii pe mal și că vom muri. Fetița de doi ani plângea și eu aveam mâna zdrobită și nu puteam face nimic. Din fericire, Sophia a reușit să-i dezlege centura de siguranță și s-o scoată din mașină. Mulțumesc Domnului că Sophia a reușit să oprească o mașină. Nu știu ce m-aș fi făcut dacă eram doar eu singură, cu copiii mici. Nu știu ce m-aș fi făcut dacă nu era cu noi.", a spus Candice. 

Șoferul care a oprit a reușit să îi scoată din apă pe Candice și pe fiul ei. A fost chemată salvarea care i-a transportat imediat pe toți la un spital din apropiere. Din fericire, copiii s-au ales doar cu câteva zgârieturi. Singura  care a avut nevoie de o operație a fost mama lor, care a avut nevoie de o tijă metalică la încheietura zdrobită.  

"Sunt foarte mândră de premiul primit. Mama a spus că o să-l agațe pe un perete în camera mea.", a mai spus Sophia Le Blanc.