Omul de afaceri Richard Mason, în vârstă de 55 de ani, a fost diagnosticat cu fibroză chistică în 2016. Astfel, doctorul de la Spitalul Broadgreen din Liverpool l-a pus în faţa faptului împlinit, spunându-i că nu există nicio şansă ca el să fie tată pentru vreunul dintre copiii săi.

Bărbatul a a lansat un proces pentru fraudă paternă rară, împotriva fostei sale soţii Kate, în vârstă de 54 de ani, care a primit 4 milioane de lire sterline în urma divorţului şi pentru pensia alimentară a copiilor.

Articolul continua dupa recomandari

Un tată devotat a descoperit că cei trei fii pe care i-a crescut mai bine de 20 de ani nu erau ai lui şi că el era de fapt infertil de la naştere. Acum, fosta soţie a lui Richard este obligată să îi plătească acestuia 250.000 de lire sterline, în urma unui proces extraordinar care i-a permis să păstreze secretă identitatea adevăratului tată.

Devastat, domnul Mason nu s-a îndoit niciodată că a fost atăl biologi al băieţilor, până în urmă cu doi ani, când a fost diagnostiat cu fibroză chistică, o boală moştenită care îi împiedică pe cei de sex masculin să aibă vreodată copii pe cale naturală.

ADN-ul, precum şi alte teste, au confirmat ulterior, fără îndoială, că omul de afaceri nu are nicio legătură biologică cu cei trei băieţi, unul de 23 de ani şi gemenii de 19 ani, fapt care a dus şi la distrugerea relaţiei dintre ei.

Bărbatul crede acum că acelaşi bărbat a fost amantul lui Kate, timp de patru ani, spre sfârşitul anilor ‘90.

Ea a mărturisit adulterul în 2016, la 10 ani după divorţ, când el a confruntat-o în legătură cu paternitatea copiilor.

Nu este cunoscut însă faptul că cel de-al doilea bărbat implicat, a cărei identitate nu a fost făcută cunoscută, ştie că este tatăl biologic al celor trei copii.

“Într-o clipă nu mai eram tată”

Ruptura dintre Richard şi copiii săi a apărut în momentul în care bărbatul a intentat un proces pentru a recupera o bună parte din suma oferită lui Kate, în urma divorţului şi a pensiei alimentare oferite pentru cei trei băieţi rămaşi cu mama lor. În acel moment însă, doi dintre aceştia au rupt contactul cu el.

“Nu ştiţi ce e real şi ce nu, e ca şi cum aş trăin în Matrix” a spus el. “Cineva vă spune. Tot ceea ce ştiţi şi ce credeţi că este solid şi adevărat nu este real şi nu a fost niciodată. Nu eşti tată, nu poţi avea copii, numele tău nu va continua”.

“Încă mai văd ce fac băieţii pe Facebook şi e inutil pentru că am văzut absolvirea celui mai mare, dar nu am fost invitat”.

“Merg pe lângă un magazin de jucării şi îmi amintesc cadouri de Crăciun sau pentru alte ocazii de familie, iar când prietenii postează lucruri pe Facebook despre familiile lor, ca primul nepot sau spunând că sunt mândri de băiatul lor e ceva, cred că Dumnezeu mi-a luat totul de lângă mine”

Vezi 3 imagini în Galerie

Domnul Mason, recăsătorit acum, a spus că fosta lui soţie l-a înşelat să creadă că băieţii sunt ai lui, chiar dacă ea ştia de fapt care era adevărul, conform Daily Mail. Bărbatul este extrem de fericit alături de Emma, actuala lui nevastă, alături de care petrec numeroase momente frumoase împreună. 

“După divorţ ea m-a căutat constant pentru mai mulţi bani în vederea întreţinerii copilului, deşi am respectat mereu cerinţele agenţiei de asistenţă a copilului” a mai spus Richard.