Caz înfiorător pentru doi părinţi din Statele Unite! Oamenii au constatat că fetiţa pe care jurau că este a lor are un alt tată. Asta s-a întâmplat la doi ani după ce copilul s-a născut în urma fertilizării în vitro. Au urmat apoi ani de coşmar în care au încercat să desluşească misterul. La final, au aflat că vinovaţi sunt cei de la clinica la care au făcut procedura de inseminare artificială. Aşa că i-au dat în judecată.

Totul început când cuplul din New Jersey a apelat cu toată încrederea la clinica de fertilizare în vitro, din dorinţa de a mai avea un copil. Procedura care i-a costat jumătate de milion de dolari a fost un succes, iar americanca a adus pe lume o fetiţă perfect sănătoasă. Însă pe măsură ce copilul înainta în vârstă, semăna din ce în ce mai puţin cu părinţii.

Articolul continua dupa recomandari

Nu au ştiut până când copilul a ajuns la vârsta de doi ani şi a început să dezvolte trăsături asiatice, iar ei sunt amandoi caucazieni - David Mazie, avocat

Copila avea un alt tată

Din cauza suspiciunilor, tatăl fetiţei a mers la medic pentru a face un test de paternitate. Rezultatele analizelor au confirmat teama cea mai mare a părinţilor: copila are un alt tată.

Atunci a început un adevărat coşmar. Americanul şi-a bănuit soţia că l-a înşelat. Au urmat ani întregi de certuri şi o perioadă în care au încercat să afle ce s-a întâmplat cu adevărat. În cele din urmă misterul a fost desluşit: un anagajat al clinicii de fertilizare în vitro a fecundat ovulul femeii cu spermatozoidul altui bărbat.

Neglijenţă, nepăsare, o numiţi cum vreţi. Dar astfel de lucruri nu ar trebui să se întâmple niciodată - David Mazie, avocat

O familie destrămată

Din cauza stresului emoţional, cuplul a divorţat. Părinţii au păstrat, însă, o relaţie de prietenie pentru binele copiilor. Fetiţa are acum şase ani şi nu ştie deocamdată adevărul. Însă americanii vor să ştie cine este tatăl biologic al copilului.

Au dreptul să ştie cine este. Au dreptul să îi ştie istoria genetică - David Mazie, avocat

Cei doi părinţi au dat în judecată institutul de însemniare artificială. Acum, un judecător din New Jersey a dat ordin clinicii să publice lista bărbaţilor donatori din perioada în care cuplul a urmat tratamentul.

Cu toate acestea, americanii spun că iubesc la fel de mult copilul, chiar dacă întreaga încurcătură le-a făcut viaţa un calvar.