Aproape în fiecare dimineaţă, o femeie din Marea Britanie se trezeşte cu tot felul de pachete livrate la uşa casei sale. De fiecare dată, britanica nedumerită crede că este o greşeală. Asta până când ajunge să îşi verifice contul bancar şi e-mailurile de confirmare. Nu-i joacă cineva o farsă. Femeia face cumpărături on-line în somn, iar a doua zi nu-şi mai aminteşte nimic.

O masă de 200 de lire, două frigidere, cutii de vopsea şi o casă de joacă pentru copii. Sunt doar câteva dintre obiectele pe care britanica le-a adăugat în coşul de cumpărături în timpul somnului fără să îşi aducă aminte.

Articolul continua dupa recomandari

Femeia care face cumpărături on-line în somn a dat faliment

Pe cât de bizar pare, pe atât de simplă este explicaţia. Mama a trei copii suferă de o formă gravă de parasomnie, afecţiunea cu care a fost diagnosticată în copilărie.

Kelly Knipes, mama somnambulă: Am început să fiu somnambulă când eram mică, când eram doar un copil. Dar atunci nu era aşa neobişnuit pentru că mulţi copii merg în somn. Am plecat de acasă şi am mers la prieteni în toiul nopţii 

Această tulburare a somnului trece, de obicei, la maturitate. Dar pentru Kelly Knipes afecţiunea s-a înrăutăţit odată cu înaintarea în vârstă.

Şi nu s-a rezumat doar la plimbat în timpul somnului, pe la prieteni şi vecini. Cum soţul ei a încuiat toate uşile şi a pitit cheile, femeia a început să-şi acceseze telefonul. 

Kelly Knipes, mama somnambulă: Am comandat o curte de baschet. A fost livrată la uşă şi am fost nevoită să o returnez pentru că nu eram conştientă de faptul că am comandat-o

Femeia care face cumpărături on-line în somn trebuie să doarmă cu mască de oxigen

Aşa a ajuns să cheltuie mii de lire, iar obiceiul din timpul somnului a lăsat-o falită. De multe ori, nici nu mai putea returna cumpărăturile.

Copiii ei vedeau coletele livrate şi nu mai era cale de întoarcere. Pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple, soţul său ascunde telefoanele şi orice dispozitiv conectat la internet, înainte de culcare.

În plus, femeia suferă şi de apnee în somn, iar acum trebuie să poarte o mască de oxigen în fiecare noapte.